ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ





ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΑΡΙΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ


1.  ΚΕΦΑΛΙ.....................................ΓΙΑ ΒΡΑΣΤΟ

2.  ΛΑΙΜΟΣ....................................ΓΙΑ ΨΗΤΟ

3.  ΡΑΧΗ.........................................ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΨΗΣΙΜΟ

4.  ΣΠΑΛΑ......................................ΓΙΑ ΨΗΤΟ

5.  ΣΤΗΘΟΣ....................................ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ

6.  ΠΑΙΔΑΚΙΑ.................................ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ

7.  ΜΠΟΥΤΙ....................................ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΨΗΣΙΜΟ

8.  ΚΟΤΣΙ........................................ΓΙΑ ΨΗΤΟ


Για αχνιστά είναι η σπάλα, τα πόδια και το κεφάλι.
Για ψητά είναι η ράχη, η νεφραμιά, η σπάλα, ο σβέρκος και το κότσι.
Για σύντομο ψήσιμο είναι το φιλέτο, η ράχη, οι κοτολέττες από τον σβέρκο, το καλύτερο μέρος από την ράχη, το μέρος κάτω από την ουρά και τα στρογγυλά της ουράς.
Ακόμη η σπάλα χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε ραγκού, φρικασέ και για σνίτσελ.