ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβίθια
1 φλιτζ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
3 ντομάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες
1 κουταλιά σόδα
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χ,λιαρό νερό. Το πρωί τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με σόδα. Τα αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά περίπου. Τα τρίβετε να βγει η φλούδα τους και τα ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό για να βράσουν. Τα ξαφρίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο. Σε άλλη κατσαρόλα καβουρντίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη και τα ρεβίθια και τα αφήνετε να βράσουν με μισοσκεπασμένο καπάκι. Προς το τέλος προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Μένουν με λίγο ζουμί. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζετε αφαιρώντας τις φλούδες, τις κόβετε ροδέλες και τις αφήνετε λίγη ώρα σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζετε, τις στίβετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λαδι. Τις τοποθετείτε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για πέντε λεπτά.