ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ


ΥΛΙΚΑ

7 γρ.  μαγιά σε σκόνη ( ή 15 γρ. φρέσκια)
175 γρ. χλιαρό γάλα
350 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλα
50 γρ. βούτυρο
ξύσμα 1 λεμονιού
25 γρ. ζάχαρη
40 γρ. σταφίδες ξανθές
80 γρ. ανάμικτα φρούτα 
( βερίκοκα,ανανάς, δαμάσκηνα)
400 γρ. φλούδες αμυγδάλου
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
175 γρ. πάστα αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τα κανελογαρίφαλα. Τρίβετε μέσα το βούτυρο. Προσθέτετε το ξύσμα, την ζάχαρη, τις σταφίδες, τα φρούτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το αυγό και το γάλα με την μαγιά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο γάλα ( αν χρειάζεται) και ζυμώνετε για 10 λεπτά να γίνει μια ζύμη ελαστική και απαλή. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο ( 1- 1 1/2 ώρα). Ζυμώνετε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια για 2 λεπτά. Απλώνετε με πλάστη σε τετράγωνο κομμάτι ( 25 εκ. η πλευρά). Αλείφετε με το βούτυρο λιωμένο. Πλάθετε την πάστα αμυγδάλου σε μακρόστενο κομμάτι 23Χ10 εκ. και το βάζετε στο κέντρο της ζύμης. Διπλώνετε σε ρολό. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γαι 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.