ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
40 γρ. μαγιά νωπή
λίγο αλάτι
λίγο αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι. Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αραιώνουμε την μαγιά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ. Χτυπάμε τα δυο αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ζύμη. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου. Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και το πλέκουμε σε μια πλεξούδα. Την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει καλά. Τέλος βάζουμε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.