ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
10-12 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Επίσης καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε την φύτρα του ( το πράσινο μέρος) και το λιώνουμε. Περνάμε τις πατάτες από τον μύλο όσο είναι ακόμα ζεστές κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο στις λιωμένες πατάτες ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι, το ξύδι και το αλάτι δουλεύοντας πολύ καλά το μίγμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.