ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ


ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλάκια λάδι
10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
6 κουταλιές κακάο σκόνη
600 γρ. καρύδι χοντροαλεσμένο
250 γρ. χυμό από μανταρίνια
500 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 12 μεγάλα μανταρίνια
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα σκόνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στύβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε όσο χυμό χρειαζόμαστε. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τις ίνες τις φλούδες των μανταρινιών και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό μανταρίνι με την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τον πολτό από τις φλούδες των μανταρινιών και βράζουμε το μίγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατόπιν προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά. Ενδιάμεσα  σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την φρυγανιά και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μιγμα του μανταρινιού ανακατεύοντας καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα βουτάμε στη σοκολάτα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με το λάδι. Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε λαδόχαρτο και όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε στο ψυγείο.