ΥΛΙΚΑ
2 κιλά νουά μοσχάρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
( χωρίς το φύτρο)
αλάτι και πιπέρι
κρασί ή χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις μπήγουμε σε διάφορα σημεία του κρέατος. Δένουμε το κρέας με σπάγκο ώστε να έχουμε ένα καλοσχηματισμένο ρολό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Το γυρίζουμε μια δυο φορές κατά το διαστήμα αυτό και το ραντίζουμε με το κρασί ή το χυμό λεμονιού. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να μισοκρυώσει, αφαιρούμε τους σπάγκους και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το σερβίρουμε με ψητές πατάτες. Για τις πατάτες: τις πλένουμε και τις βουρτσίζουμε καλά. Τος τυλίγουμε μια-μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1-1 1/2 ώρα περίπου. Τις σερβίρουμε αμέσως με λίγο βούτυρο φρέσκο και αλατοπίπερο.