ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
λάδι για το τηγανι
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1/4 κιλού κιμά
2 κουταλιές λάδι
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια τριμμένα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τριμμένο τυρί, τον μαιντανό και την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε φαρδιές λουρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λουρίδας μια μικρή ποσότητα γέμισης και τυλίγουμε σε ρολό φροντίζοντας να διπλώσουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο για να φυλακίσουμε την γέμιση. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια. Όταν ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα με τυρί, λίγο μαινατνό και ντοματίνια.