ΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

450 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
8 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
πιπέρι
πάπρικα
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρώς σκούρο. Ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να γίνει μια άσπρη σάλτσα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάπρικα, μοασχοκάρυδο και πιπέρι. Στρώνουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί τα 2/3 των φύλλων αλείφοντας τα ένα-ένα με βούτυρο ή λάδι. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού κια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία αλέιφουμε επίσης με βούτυρο ή λάδι. Χαράζουμε την τυρόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, την περιχύνουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι ακόμα και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά με το ταψί τοποθετημένο στο 1/3 του ύψους του φούρνου.