ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ

2 1/2 κιλά μοσχάρι σπαλομπριζόλα
με κόκκαλο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

πατατοκροκέτες τηγανιτές
κουνουπίδι βραστό με λαδολέμονο
φασολάκια, καρότα, αρακά βρασμένα 
και σοταρισμένα σε βούτυρο με σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τρίβουμε με το βούτυρο ή το λάδι από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε σχάρα μέσα στο ταψί με τα κόκκαλα προς τα κάτω και το λίπος προς τα πάνω. Ψήνουμε το κρέας στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ελαττώνουμε την θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Υπολογίζουμε συνολικά 20-25 λεπτά για κάθε 1/2 κιλό κρέατος. Το σερβίρουμε αμέσως γαρνιρισμένο με τα λαχανικά.   Μεταφέρουμε τα λίπη σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε με το κρασί. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε το κρέας.