ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
( στήθος+μπούτια) κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά μέλι
1/2 κουταλάκι τσίλι
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλάκι κάρι
1 κουταλιά λιωμένο σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί ή ξύδι
1 κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη( τζίντζερ)
2 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια αράπικα
ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο και το κάρι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Χμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στην σάλτσα προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, τα αράπικα φιστίκια, το τζίντζερ, τη σόγια και το μέλι. Αν δεν είναι αρκετή ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου( από κύβο). Ρίχνουμε ξανά το κοτόπουλο στην σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.