
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κατσίκι σε μερίδες ( ή αρνί)
12 αγκινάρες
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκ.
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές αλεύρι περίπου
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαφανή. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μισοψηθεί το κρέας. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμονόκουπες για να μην μαυρίσουν και τις διατηρούμε σε νερό μέσα στο οποίο έχουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και αλεύρι. Όταν μισοψηθεί το κρέας ρίχνουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα με λίγο από το νερό που το διατηρήσαμε. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μισό άνηθο και βράζουμε 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν και οι αγκινάρες. Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Διαλύουμε και το αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρά η σάλτσα ανακινώντας την κατσαρόλα ( δεν ανακατεύουμε το φαγητό). Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.