
ΥΛΙΚΑ
6 μπουτάκια κοτόπουλου
600 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κορν φλάουερ
3 κουταλάκια πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζουμε για 2-3 ώρες μέσα τα μπουτάκια. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα μισοψημένα μπουτάκια και τα σβήνουμε με το κρασί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα ποδαράκια τους. Τα προσθέτουμε στα κοτόπουλα , αλατοπιπερώνουμε, τα σοτάρουμε μερικά λεπτά. τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ελάχιστο νερό, το ανακατεύουμε με την κρέμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε αν θέλουμε με κοφτό μακαρονάκι.