
ΥΛΙΚΑ
3 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
300 γρ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μια σειρά από τις ψημένες μελιτζάνες τις καλύπτουμε με λίγη σάλτσα και απλώνουμε μερικές φέτες τυριού. Το σκεπάζουμε με μια άλλη σειρά μελιτζάνες, σάλτσα και τυρί. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με τυρί. Απλώνουμε και το ζαμπόν πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και βάζουμε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175-180 βαθμούς. Σερβίρετε χλιαρό ή ζεστό.