ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
2 φλιτζάνια βρασμένο στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 φλιτζάνια μανιτάρια κονσέρβας
4-5 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ντομάτα
αυγά βραστά
κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σταγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε σε μπόλικο νερό κια τα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές βούτυρο. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να περιμένουν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να γίνουν τρύπες στην επιφάνεια του ρυζιού. Ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στο σκεύος των μανιταριών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Τοποθετούμε το ρύζι μας μέσα σε φόρμα. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε  με την κομμένη ντομάτα, τα αυγά  και την κάπαρη.