ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1/2 κουταλάκι σαφράν ( 1 δόση)
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
χυμό 1/2 λεμονιού
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
18-24 μεγάλες γαρίδες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλαυτοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες και όταν αλλάξουνε χρώμα τις βγάζουμε, τις καθαρίζουμε και ρίχνουμε το λάδι τους μέσα στο μίγμα του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ρύζι και τον αρακά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν σοταριστούν ρίχνουμε λίγο-λίγο τον ζωμό τόσο ώστε να απορροφάται από το ρύζι κάθε φορά. Διαλύουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο μίγμα. Σιγοβράζουμε για 18 λεπτά περίπου μέχρι να πιει όλο το ζωμό και να ψηθεί το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστό το φαγητό.