ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό πατάτες
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
και παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε να είναι ζεστές.