ΚΙΜΑΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



ΥΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρασί αρετσίνωτο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο πικάντικο
2-3 αυγά
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε 1/2 ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά με το βούτυρο. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο λάδι ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Παίρνουμε μια φόρμα και σκεπάζουμε τα τοιχώματα της φόρμας και τον πάτο με τις τηγανισμένες μελιτζάνες  έστι ώστε η  μια άκρη της κάθε φέτας να μισοσκεπάζει την άκρη της διπλανής φέτας κ.ο.κ. Όταν μισοκρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τον μαιντανό και το τριμμένο τυρί. Γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά την φόρμα με τις μελιτζάνες  γυρίζοντας προς το κέντρο τις μελιτζάνες που εξέχουν. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο σε ταψί με ζεστό νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαιντανού.