ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό λάχανο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
1 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλ.
χυμό 3 λεμονιών
κανέλα
αλάτι και πιπέρι 
λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε το λάχανο (βλέπε συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο). Σοτάρουμε τα κουκουνάρια σε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, την κανέλα, την ζάχαρη , τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε τα φύλλα με την γέμιση και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα αφού προηγουμένως  έχουμε καλύψει τον πάτο της με τα κοτσάνια από το λάχανο. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με ένα πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και νερό μέχρι να σκεπάσουμε τους λαχανοντολμάδες και τους σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθούν τους βγάζουμε σε ένα πιάτο και τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα γαρνιρισμένους με ψιλοκομμένο άνηθο και ροδέλες λεμονιού.