ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπούτι αρνιού σε κύβους
12 ξερά δαμάσκηνα
12 ξερά βερίκοκα
1 κρεμμύδι
1 ξυνόμηλο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
χυμό 2 λεμονιών
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι στο βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και δέκα λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Συνεχίζουμε να βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις φέτες του μήλου και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μαιντανό και πιλάφι.