ΥΛΙΚΑ
6 ντομάτες
6 πιπεριές πράσινες
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκ.
1 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές κουκουνάρι
3 κουταλιές σταφίδες μαύρες
λίγη ζάχαρη
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές από την πλευρά του κοτσανιού. Αδειάζουμε την ψίχα από τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και την τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες στο εσωτερικό τους με λίγη ζάχαρη και αλάτι. Πλένουμε το ρύζι και σε ένα τηγάνι το ανακατεύουμε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, 2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι, τα 2/3 από το λάδι και την μισή ψίχα από τις ντομάτες. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ιτς πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και αν θέλουμε κόβουμε πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε ανάμεσα τους στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ντοματοχυμό που κάναμε από την ψίχα της ντομάτας και λίγο νερό μέχρι τα υγρά να φτάσουν στη μέση του ύψους από τις ντομάτες και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου.