ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

8 αγκινάρες
4 λεμόνια
4 καρότα
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκ.
8 κρεμμύδια ξερά ολόκληρα
8 μικρές στρογγυλές πατάτες
3/4 φλιτζανιού λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι μια-μια και τις ρίχνουμε σε αλατόνερο. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα ολόκληρα κρεμμύδια και τις πατάτες. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις μεταφέρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα ολόκληρα κρεμμύδια και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό 2 λεμονιών και το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα λαχανικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά γαι 1 1/2 ώρα περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.