ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές ρύζι
2-3 κουταλιές κουκουνάρι
2-3 κουταλιές σταφίδες μαύρες
3-4 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο
τα συκωτάκια του κοτόπουλου ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Βάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό και το μαλακώνουμε 1/2 ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε τον κιμά και τα συκωτάκια κια τα ροδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι κια τις σταφίδες. Ρίχνουμε 3/4 φλιτζανιού νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Γεμίζουμε το κοτόπουλο, ράβουμε τα ανοίγματα και το βάζουμε στο ταψί. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Κάθε τόσο το περιχύνουμε με το λίπος του. Μπορούμε να το ψήσουμε στην γάστρα και να προσθέσουμε πατάτες κομμένες κυδωνάτες πασπαλισμένες με αλάτι, πιπέρι.