ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ (ΑΡΝΙΣΙΟ)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
7 1/2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
4-5 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμενο
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ

2-3 κουταλιές βούτυρο
300 γρ. συκώτι αρνίσιο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
αλάτι και πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμενο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο συκώτι στο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και μετά το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι καγιέν. Στο μεταξύ σοτάρουμε στο ζεστό βούτυρο το ρύζι και τα κουκουνάρια για λίγο και ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος. Χαμηλώνουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Όταν γίνει το ρύζι το βάζουμε στα πιάτα μας και γύρω-γύρω τοποθετούμε τα συκωτάκια ή βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα με τρύπα στην μέση και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και γεμίζουμε την τρύπα με τα συκωτάκια.