ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό λάχανο
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 κρόκους αυγών
χυμό 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα πρώτα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο, κόβουμε το κοτσάνι με ένα μυτερό μαχαίρι και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα μέχρι να μπορούμε να τα τυλίξουμε. Χωρίζουμε τα φύλλα και τα μεγάλα τα κόβουμε στην μέση. Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι,τον μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε από μια κουταλιά από το μίγμα και τυλίγουμε. Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας τα κοτσάνια από τα φύλλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση από αυτά και από πάνω βάζουμε τους λαχανοντολμάδες σε στρώσεις πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Αφού τελειώσουμε με το στρώσιμο τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος και το βούτυρο και τους σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο,ρίχνουμε το αλεύρι, τα κροκάδια και το χυμό λεμονιού. Δουλεύουμε πολύ καλά με σύρμα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό από τους ντολμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά να τραβήξουν την σάλτσα και μετά σερβίρουμε με λίγο άνηθο και αν θέλουμε και λίγο κόκκινο πιπέρι.