ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
80 γρ. ρύζι
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές αλεύρι
άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
χυμό 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Το ζυμώνουμε με τον κιμά, το ένα κρεμμύδι, τα 2 αυγά. το λάδι και τον μαιντανό και απλατοπιπερώνουμε. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε. Βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό με το άλλο κρεμμύδι, λίγο αλάτικαι το βούτυρο. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Απομακρύνουμε από την φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στην φωτιά. Ζεσταίνουμε το φαγητό χωρίς να πάρει βράση γιατί θα κόψει η σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την κόκκινη πιπεριά και τον άνηθο.