ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 ξύλο κανέλας
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι


ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

2 φλιτζάνια ρύζι
4 1/2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε τους κύβους του κρέατος.  Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το κρέας στην κατσαρόλα για 1 1/2 ώρα μέχρι να πιει τα ζουμιά του και να μείνει μα την σάλτσα του. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι στο βούτυρο και ρίχνουμε τον ζωμό και την ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το υγρό και να διμιουργηθούν τρύπες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε απο την φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με μια καθαρλη πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να μείνει για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το ρύζι σε μια φόρμα με τρύπες στην μέση και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και γεμίζουμε την τρύπα με το κρέας. Το υπόλοιπο  το βάζουμε χωριστά σε σαλτσιέρα ή ολόγυρα από το ρύζι.