ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ

6 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
20 γρ. μαγιά μπύρας
1 κουταλιά ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμα στο κέντρο μια λακουβίτσα. Διαλύουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι και το ρίχνουμε στην μέση του αλευριού. Ζυμώνουμε το μίγμα προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό τόσο όσο να κάνει το μίγμα φούσκες και να γίνει ένας μέτριος χυλός. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (2 1/2 ώρες περίπου). Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Βρέχουμε ένα κουτάλι και παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό. Τον βυθίζουμε στο καυτό λάδι σπρώχνοντας το με ένα δεύτερο κουτάλι. Επαναλαμβάνουμε με αρκετές κουταλιές βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Φουσκώνοντας η ζύμη ανεβαίνει στην επιφάνεια. Όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές, βγάζουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι και κανέλα.