ΣΟΥΝΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΝΟ 2


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φρυγανιές
1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι κύμινο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο κρασί. Τις στύβουμε και τις ζυμώνουμε με τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, το αυγό και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και το κρασί που στύψαμε τις φρυγανιές. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια ή σε μακρόστενα σουντζουκάκια. Τα τηγανίζουμε ελαφρά στο βούτυρο και τα βγάζουμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο κρασί ακόμα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να βράση και να δέσει. Ρίχνουμε τα σουντζουκάκια μέσα στην σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 10-15 λεπτά. Τα σερβίρουμε μα πιλάφι ή με πουρέ ή με πατάτες τηγανιτές.