ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. του καφέ λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ξύδι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
λάδι για τα φύλλα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλ.
1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
2 αυγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζ. καφέ σιμιγδάλι χονδρό
λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την κανέλα και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό όχι πολύ , ένα ποτήρι του νερού βάζουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε να βράση και να δέσει. Προσθέτουμε τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε την ζύμη. Ζυμώνουμε τα υλικα για το φύλλο και αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 5 φύλλα, φύλλα. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Προσθέτουμε από πάνω την μισή δόση του κιμά, μετά 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω τα άλλα 2 φύλλα. Λαδώνουμε πολύ καλά χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.