ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια (μέτριου μεγέθους)
1 κρεμμύδι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο άνηθο
2-3 κουταλιές κουκουνάρι
2-3 κουταλιές σταφίδες
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 κουτ. σούπας πελτέ
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και βγάζουμε το κόκκαλο και τα εντόσθια τους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα πόδια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το κουκουνάρι και τα νακατεύουμε λίγα λεπτά. Ρίχνουμε μετά το κονιάκ, τις σταφίδες, το ρύζι, λίγο λάδι και αλάτι. Τα ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και δυο κουταλιές λεμόνι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν.