ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπάλα μοσχαριού σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας λάδι
αλεύρι
1 καρότο σε κομμάτια
1 κλωνάρι σέλινο ψιλ.
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλ.
1/2 φλιτζ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο
μαιντανό ψιλ.
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
6 μπαχάρια σε κόκκους
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι και πιπέρι κόκκινο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και ροδίζουμε το κρέας. Το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και το κρέας. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, την ζάχαρη, το μπαχάρι και την κανέλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε ελάχιστο ξύσμα λεμονιού και μαιντνό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανιτες.