ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
κανέλα
1 1/4 του κιλού καταίφι
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/4 του κιλού ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
λίγα γαρύφαλλα
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα φιστίκια και τα βάζουμε σε μια λε΄κανη προσθέτοντας την ζάχαρη, την κανέλα και τα ζυμώνουμε να γίνουν μια μάζα. Βάζουμε το καταίφι πάνω στο τραπέζι και παίρνοντας λίγο-λίγο όσο χρειάζεται για ένα καταίφι κάθε φορά το ανοίγουμε λίγο ξαίνοντας το.
Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο άκρο του και το τυλίγουμε σε σχήμα κυλινδρικό προσέχοντας τις άκρες να μαζεύονται μέσα στον κύλινδρο. Τοποθετιύμε τα καταίφια κατά σειρά το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ταψί. Λειώνουμε το βούτυρο μέσα σε τηγάνι και με ένα κουτάλι περιχύνουμε με αυτό όλα τα κομμάτια. Βάζουμε το ταχί σε μέτριο φούρνο και αφήνουμε το καταίφι να ψηθεί για 35-40 λεπτά προσέχοντας να μην καεί από πάνω. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και τα αρωματικά να πάρουν μερικές βράσεις. Όταν το καταίφι πάρει ένα χρώμα χρυσόξανθο από πάνω και από κάτω το περιχύνουμε με το σιρόπι και το σκεπάζουμε με ένα κάλυμμα ώστε χάρη στον ατμό που σχηματίζεται να μαλακώσει και να ποτιστεί καλά και ομοιόμορφα μ ετο σιρόπι. Μετά από 15-20 λεπτά αφαιρούμε το κάλυμμα και αφήνουμε το καταίφι να κρυώσει.