ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγού ζάχαρη άχνη
γιά το πασπάλισμα
1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
και κοπανισμένα
1 αυγό
βανίλια
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη γαι 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό
αφού το χτυπήσουμε χωριστά πολύ καλά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός από την ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες . Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.