ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο μανιτάρια σε φέτες
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
4 κουτ. σούπας λάδι
λίγη ρόκα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού μαιντανό ψιλ.
1 πράσο το άσπρο μέρος ψιλ.
1 ποτήρι λευκο κρασί ξηρό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το καίτε καλά. Ρίχνετε με την σειρά το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς , αμέσως μετά το πράσο, την ρόκα, τον μαιντανό. Τα σοτάρετε καλά και τότε ρίχνετε τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά και μετά σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια βράση και ρίχνετε 2 ποτήρια νερό. Περιμένετε να πάρει μια βράση και σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας την φωτιά. Βράζετε όλα τα υλικά για 1/2 ώρα. Σβήνετε την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με μια κουτάλα τα περνάτε όλα τα υλικα λίγα-λίγα από το μπλέντερ να γίνουν ένα ομοιογενής πολτός. Αδειάζετε τον πολτό στην κατσαρόλα και το βράζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και η σούπα είναι έτοιμη.