ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1/2 κιλό μακαρόνια
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
μπαχάρι
τυρί τριμμένο
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το βούτυρο τον κιμά και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, την ζάχαρη, το χυμό ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνουμε τον κιμά με την σάλτσα να σιγοβράση μέχρι να δέσει. Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα ζεματάμε με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο.