ΥΛΙΚΑ
600 γρ. πατάτες
400 γρ. καρότα
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι καφέ κάρι
3-4 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίξτε μέσα τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρετε τα καλά. Ρίξτε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα συμπληρώνοντας 3 νεροπότηρα ζεστό νερό. Χαμηλώστε την φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 1/2 ώρα. Περάστε όλα τα υλικά από το μύλο του πουρέ και ξαναρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα. Βράστε ανακατεύοντας μέχρι η σούπα να γίνει ομοιογενές. Σερβίρετε ζεστή.