
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό γαλέος
2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδια
2 καρότα
1 φλιτζ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο
λίγο μαιντανό ψιλ.
λίγο άνηθο ψιλ.
λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τον γαλέο, τον κόβουμε σε φέτες, τον αλατίζουμε, τον ραντίζουμε με λεμόνι και τον αφήνουμε για λίγο μέχρι να πιάσει το αλάτι και το λεμόνι. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα καρότα κομμένα σε φέτες, το κρασί, τον μαιντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τότε τις φέτες ψαριού στη σειρά την μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε να τις σκεπάζει η σάλτσα. Αν η σάλτσα έχει πήξει πολύ και δεν σκεπάζει τις φέτες ψαριού προσθέτουμε λίγο κρασί ή και νερό και αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα μέχρι να ψηθούν και να μείνουν μόνο με την σάλτσα και το λάδι τους.