ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ


ΥΛΙΚΑ

640 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
χυμό από 2 πορτοκάλια
λίγο αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
καρυδόψιχα 
μέλι
κανέλα
νερό όσο σηκώσει το αλεύρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε τα αυγά και το χυμό από τα πορτοκάλια. Τα ζυμώνουεμ και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό. Η ζύμη πρέπει να γίνει προς το σφικτό. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 15-20 λεπτά. Κόβουμε κομματάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο πολύ λεπτό. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 2 δαχτύλων και σουρώνουμε καθε λωρίδα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι καλό λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις δίπλες. Αφού φουσκώσουν και ψηθούν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Διαλύουμε το μέλι με λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε πιατέλα μια σειρά δίπλες τις ραντίζουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.