ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα ψιλ.
4-5 φυλλαράκια θυμάρι
αλάτι και πιπέρι κόκκινο
1/2 κιλό μακαρόνια ή χυλοπίτες
7 φλιτζ. τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.Το ροδίζουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο μέσα σε γιουβέτσι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο μ ελίγο νερό. την ντομάτα αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και την φλούδα της και την κόψουμε σε κομματια. Προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί σε μέτριο φούρνο έως ότου το κρέας μαλακώσει και μείνει με ελάχιστη σάλτσα.Τότε ρίχνουμε το νερό και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν το ζυμαρικό ψηθεί και απορροφήσει όλο το ζουμί του περιχύνουμε με λίγο ζεματισμένο βούτυρο.