ΚΑΠΑΜΑΣ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟΣ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κατόπιν βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας, τις ντομάτες, το βούτυρο, το αλάτι και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 1 1/2 ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε και την ζάχαρη και το μπαχάρι. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή με ρύζι.