ΧΙΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ


ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες μελιτζάνες
100 γρ. αλεύρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 λεμόνι το χυμό 
αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις τρυπάτε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία αφαιρούμε τα φύλλα τους και τις ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να καούν εξωτερικά και να καπνιστούν. Τις γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να σκουρύνουν. Βάζουμε σε ένα δοχείο νερό και το χυμό του λεμονιού, ρίχνουμε μέσα τις ψημένες μελιτζάνες και τις αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τους σπόρους, τις βάζουμε σε ένα τρυπητό, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις στραγγίζουμε. Καίμε λίγο το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε συνεχώς. Στο μεταξύ βράζουμε το γάλα. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε το μίγμα της μελιτζάνας προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με δύναμη μέχρι το μίγμα να γίνει πολτός πηχτός. Προσθέτουμε το τυρί και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.