ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

5 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι
1 1/2 ποτήρι νερό


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 1/2 κιλό πράσα
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πράσα. Τα ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το λάδι. Η γέμιση είναι έτοιμη. Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και ανάλογα με τον τρόπο που πλάθουμε τα φύλλα στρώνουμε το κάτω φύλλο. Το αλείφουμε με το λάδι και το βούτυρο και στρώνουμε την γέμιση  στο ίδιο ύψος παντού. Βάζουμε και το πάνω φύλλο και στρίβουμε τις άκρες για να κάνουμε την κόρα της πίτας νόστιμη. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό. Την ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο.