ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι μεγάλο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
5 σκελίδες σκόρδο
10 σπυριά πιπέρια ολόκληρα
200 γρ. λάδι
1 ποτηράκι κρασί
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά χωρίς νερό. Μόλις πιει το νερό του ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Βάζουμε τέλος και τα σπυρία από το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κολλήσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.