ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πέστροφες
αλεύρι
λάδι
χυμό λεμινιού
μαιντανό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες. Αν είναι μεγάλες τις χαράζουμε σε δυο ή τρία μέρη. Αναμιγνύουμε αλεύρι, αλάτι καιμπιπέρι και τις αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πέστροφες. Τις βάζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε το λάδι που τηγανίσαμε σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα δυο κουταλιές λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αρκετό μαιντανό ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε τις πέστροφες με την μαρινάδα.