ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
κομμένι σε μπουκιές
4 κουτ. σούπας λάδι
1/2 φλιτζ. μανιτάρια φρέσκα
κομμένα σε φέτες
6 κρεμμύδια μικρά στιφάδου
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 1/2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. ελιές μαύρες
κομμένες στη μέση
1/2 κουτ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και καβουρντίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα ρηχή. Στο ίδιο τηγάνι χωρίς να αδειάσουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα , τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σιγοψήνουμε. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρασί και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Με το περιεχόμενο του τηγανιού περιχύνουμε το κρέας που είναι στην κατσαρόλα , ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και την ρίγανη σκεπάζουμε καλά και σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 2-2 1/2 'ωρες. Σερβίρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού με μακαρόνια ή και ρύζι και σκορπάμε τις κομμένες ελιές.