ΣΟΥΝΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΝΟ 1

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά
2-2 1/2 κιλό μελιτζάνες μακρουλές
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
4 πιπεριές
μαιντανό
δυόσμο
1/2 κιλό λάδι για τηγάνισμα
λίγη ρίγανη
λίγο λάδι
1 ποτήρι γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στο μάκρος, τις βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο αλάτι και νερό μέχρι να τις σκεπάζει. Αφού τις αφήσουμε 1 ώρα, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και πλάθουμε τόσο λεπτά σουτζουκάκια όσο ένα δάχτυλο. Τα ψήνουμε 5-7 λεπτά και από τις δυο πλευρές, στο φούρνο και μετά τα τυλίγουμε στις μελιτζάνες σαν ντολμαδάκια και τα βάζουμε με σειρά στο ταψί. Περνάμε τις ντομάτες και τις πιπεριές από το μίξερ και περιχύνουμε τα σουτζουκάκια. Πασπαλίζουμε πάνω τους τον ψιλοκομμένο μαιντανό και την τριμμένη γραβιέρα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.