ΣΜΥΡΝΕΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό
1 κιλό αρνί
1/2 κιλό κρεμμύδια
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και
κομμένα
1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλλα 
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
500 γρ. φύλλο για πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα κρέατα σε μικρούς κύβους, τα πλένετε και τα σωτάρετε με βούτυρο. Τα βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο βούτυρο σωτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Όταν σωταριστούν τα κρεμμύδια ρίχνετε τα κρέατα και προσθέτετε το αλάτι και ανάλογο νερό για να βράσουν. Προς το τέλος ρίχνετε και το ρύζι. Όταν απορροφηθούν τα υγρά αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετ τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την κανέλλα και το πιπέρι και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει λίγο σκεπασμένη μέσα στην κατσαρόαλ για να φουσκώσουν οι σταφίδες. Στρώνετε την πίτα: βάζετε 3-4 φύλλα με λάδι και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το στρώνετε καλά και καλυπτετε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος την χαράζετε αρκετά καλά ρίχνετε λίγο βούτυρο την ραντίζετε με λίγο νερό και την ψήνετε στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.