ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
300 γρ. κιμάς
1/2 φλιτζ. βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη
2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κρεμμύδι
αλάτι και πιπέρι
λίγο μαιντανό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρντίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού ξανθίσει λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι αλατοπιπε΄ρωνουμε και νακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να ψηθεί 20-30 λεπτά της ώρας. Αφού βράση ανακατεύουμε το πιλάφι με ξύλινη κουτάλα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.