ΤΑΒΑ ΚΙΟΦΤΕ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. ψίχα ψωμιού
1 χούφτα μαιντανό ψιλ.
1 κρεμμύδι ψιλ.
λίγο δυόσμο
2 αυγά
λάδι
άνηθο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι κόκκινο
2-3 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι
λίγο γάλα
1 κιλό κρεμμύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού μέσα στο γάλα και την στίβετε πολύ καλά. Ανακατεύετε μέσα σε λεκάνη όλα τα υλικά των κεφτέδων και αφήνετε το μίγμα να σταθεί καμιά ώρα. Καθαρίζετε 1 κιλό κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα αχνίζετε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνετε στην φωτιά για 8-10 λεπτά. Απλώνετε αυτά τα κρεμμύδια μέσα σε ένα ταψί. Ετοιμάζετε τους κεφτέδες σε σχέδιο και μέγεθος όπως τους τηγανιτούς, τους αλευρώνετε και τους τοποθετήτε πάνω στα κρεμμύδια στο ταψί. Προσθέτετε 2-3 φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι και τους ψληνετε στον φούρνο για 45-50 λεπτά. Προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο νερό ή αν θέλετε κρασάκι όσο ψήνονται στον φούρνο.